گروه برنامه نویسی و طراحی سایت « وبیک »
مجتبی یوسفی
نویسنده : مجتبی یوسفی

ارسال تیکت
  تیکت
برای هر یک از موارد زیر می توانید از این بخش استفاده نمایید:
- سفارش طراحی سایت جدید
- پیگیری سفارش های قبلی
- گزارش مشکل پیش آمده
عضویت در خبرنامه
  عضویت در خبرنامه
ما هم مثل شما از اسپم خوشمان نمی آید ، با عضویت در خبرنامه سایت هر ماه یک الی دو ایمیل برای شما ارسال می شود.
آمار بازدیدکنندگان
  آمار بازدیدکنندگان
کاربران آنلاین : 1
بازدید های امروز : 65
بازدید های دیروز : 146
کل بازدید ها : 1,140,784
پر بازدید ترین روز : 1402/12/20
بیشترین بازدید : 3658



عناصر بصری و تاثیر آن در ساختار طراحی وب

عناصر بصری و تاثیر آن در ساختار طراحی وب

اکثر اوقات در طراحی آن‌قدر درگیر رنگ و تصویر می‌شویم که فراموش می‌کنیم به پایه و ساختار آن برسیم. در واقع ترکیب بندی یکی از اصولی‌ترین مسائل در طراحی است که مانند پایه و ستون طرح عمل می‌کند. در این مبحث به بررسی ترکیب بندی، عناصر بصری و تاثیر آن در هدایت چشم کاربر به نقاط مهم و کلیدی می‌پردازیم.

ترکیب بندی چیست؟

ترکیب بندی در واقع‌‌ همان ایجاد تعادل و هماهنگی بین فرم، رنگ و اجزای تشکیل دهنده طرح می‌باشد که چشم بیننده را در صفحه به سمت نقاط مهم هدایت می‌کند و باعث زیبا‌تر شدن طرح می‌گردد.

استفاده از ترکیب رنگی مناسب، محل قرار گیری و هماهنگی عناصر کنار یکدیگر و تاثیری که بر هم می‌گذارند عواملی هستند که باید در طراحی مد نظر قرار گیرند. در واقع مجموع این عناصر تشکیل دهنده و تاثیر گذار را "عناصر بصری" می‌نامند که عبارتند از: نقطه، خط، سطح، بافت، حجم و ... که به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. عناصر بصری در طراحی استفاده درست و هماهنگ از این عناصر تاثیر چشم‌گیری در زیبایی و تاثیر گذار بودن سایت شما دارد.

نقطه

ساده‌ترین عنصر در طراحی، نقطه است. اولین شکلی که از نقطه در ذهن ما پدید می‌آید گرد بودن آن است اما نقطه می‌تواند اشکال گوناگونی داشته باشد و بسته به شکل (دایره، مربع، مثلث و ...) و اندازه آن، حس خاصی را انتقال دهد. اما به طور کلی نقطه یکی از قوی‌ترین عناصر بصری است و چشم بیننده را به خود جلب می‌کند، بنابراین می‌توان از آن برای تاکید بر مهم‌ترین بخش سایت و جلب توجه کاربر استفاده کرد.

خط

دومین عنصر بعد از نقطه، خط است که از امتداد نقطه بر روی صفحه به‌وجود می‌آید. خط دارای انرژی است و همیشه در حال حرکت است، این عنصر نقش هدایت چشم از محلی خاص به محل دیگر را دارد. خط بسته به نوع آن (افقی، عمودی، منحنی، شکسته و ...) مفهوم خاصی را منتقل می‌کند.

خطوط افقی

حس آرامش، سکون، تعادل، بی‌حرکتی و خواب است. حالت افقی بدن هنگام خواب یا خط افقی جدا کننده آسمان و دریا نمونه این خط در طبیعت هستند.

خطوط عمودی

متعادل و دارای استحکام، نیرومندی و ایستایی

خطوط مورب

خطی نا‌پایدار و دارای حرکت

خطوط منحنی

حرکتی نرم دارند و چشم را در صفحه می‌چرخاند و حس لطیفی به کار می‌دهد.

خطوط شکسته

بر خلاف خطوط منحنی عمل می‌کنند و خشونت و سرسختی را نشان می‌دهند زیرا دو خط با جهت خلاف یکدیگر به هم برخورد می‌کنند و انرژی آن‌ها در نقطه تلاقی باعث ایجاد این نا ‌آرامی می‌گردد؛ مانند خطوط زاویه‌دار مثلث.

سطح

سطح فضای دو بعدی است که از بسته شدن یک خط به‌وجود می‌آید. سطوح مختلف به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ سطوح هندسی مانند مثلث، دایره، مربع و ... و سطوع غیر هندسی که به اشکال نا‌منظم گفته می‌شود و معمولا این اشکال از قانون خاصی پیروی نمی‌کنند. با استفاده از این اشکال می‌توان در تصویر، تعادل ایجاد کرد و حس خاصی را به بیننده انتقال داد.

اشکال گوناگون هم مانند خطوط، خصوصیات خاصی دارند. برای مثال دایره حس لطافت، حرکت، نرمی و آرامش را به طرح می‌دهد. مثلث با توجه به جهت قرارگیری ضلع‌هایش مفاهیم مختلفی دارد اما به طور کلی جنبش و حرکت را می‌رساند. استفاده از مربع نیز ثبات و پایداری را به طرح می‌بخشد.

بافت

بافت از دیگر عناصر بصری است که تاثیر زیادی بر بیننده و طرح می‌گذارد. این عنصر، رابطه مستقیم با حس لامسه دارد. هنگام دیدن یک بافت، مغز‌‌ همان حسی را دریافت می‌کند که هنگام لمس آن به شما دست می‌دهد بنابراین می‌توان مفاهیم زیادی مانند خشونت، لطافت، قدمت و ... را از طریق بافت منتقل کرد.

منبع : http://weblogina.com
تعداد بازدید : 5590


دیدگاه شما